UKRAINAHJÄLP
med
Cino och Sebastian Leijonhufvud

I höstas bestämde vi oss för att göra något för Ukraina och dess folk. Jag har därför tagit lastbilskörkort i vinter. Nu kommer jag och min son att själva köra ned förnödenheter till Ukraina.

Vi börjar veckorna efter påsk. Då kommer vi minst 1 gång, kanske fler, köra en tung lastbilstransport genom Polen ner in i Ukraina. Resan är komplicerad. Därför är jag glad att OperationAid och tyska Johanniterhjälpen kommer att kunna bistå oss vid gränsövergångarna och med distributionen av hjälpsändningen i Ukraina.

Med hjälp av generösa vänner och företag har vi löst transportfrågan. Vi har till vårt förfogande, under några veckor, en lastbil från Scania. Fin start.

Vår målsättning nu är att inhandla det som efterfrågas till subventionerat pris. Folket i Ukraina har brist på konserver, frystorkad mat, barnmat, blöjor, mat till husdjur, stearinljus, batterier, hygienprodukter, underkläder, förbandsmateriel mm. Vi behöver hitta företag som kan hjälpa till med detta. Ge mig gärna förslag om du har bra kontakter. Vi har redan fått erbjudande från Beijer Bygg i Trelleborg att, till starkt rabatterat pris, kunna köpa skruv och spik att dela ut.

Nu behöver jag din hjälp att hjälpa flera. Om ni vill vara med och hjälpa, vänligen sätt in en peng på ett, för ändamålet av Johanniterhjälpen kontrollerat konto på SEB. Bankgiro 112–0815 eller Swish1234 166 826. Alla pengar som sätts in kan därmed särredovisas och Johanniterhjälpen (JHJ) blir garant för att pengarna används korrekt. JHJ sköter administration av kontot och kontrollerar att insamlade medel endast används till kostnader för genomförande av detta projekt. Johanniterhjälpen Sverige har initialt bidragit med 50 000 kronor från redan insamlade medel från Johanniterhjälpens Ukrainainsamling. Jag och min son gör detta ideellt. Det finns inga overheads, och 100% av de varor som skänks-eller inköps- kommer fram.

Deadline för vår första hjälpsändning är den 13/4.


Vi vill visa Ukrainas folk att vi tänker på dem, i den hårda kamp de för hela Europas frihet. Vi är oändligt tacksamma för allt stöd vi kan få för att kunna göra något för detta tappra och utsatta folk.

Vi kommer att hålla er uppdaterade om projektet här.


Lev väl,med vänlig hälsning Cino

Vid frågor eller om ni vill veta mer, kontakta mig på cino@leijonhufvud.info
Ni kan också ringa mig på tfn 0709 31 11 36.
Bankgiro 112–0815 eller Swish 1234 166 826